Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Motorcykel- och Snöskotersektionen!


MC/Skoter är Umeå AK:s största sektion och har ett stort antal medlemmar som är på ett eller annat sätt aktiva som funktionärer, ledare eller förare i motocross, enduro och/eller snöskotercross vid våra miljöcertifierade banor för dessa grenar på Bussjö motorstadion.

Sektionen anordnar därmed också ett stort antal aktiviteter och då framförallt olika träningsmöjligheter för sektionens medlemmar men också ett antal tävlingar.

Mer information om våra aktiviteter eller om vår anläggning kan hittas i kalendern eller under fliken "Dokument" till vänster. 

 

Motocross (MX) är sporten som ger allt ifråga om fart, spänning, adrenalinkickar och kräver total kontroll på sig själv och motorcykeln. 

Skotercross (SX) är en tävlingsform för snöskotrar. Skotercross är upptagen som gren i Riksidrottsförbundet där Svemo organiserar sporten. Sverige, Finland och Norge dominerar sporten i Europa. Den nordamerikanska sporten är inte med i internationella motorcykelförbundet (FIM) och skiljer sig ganska mycket från den europeiska varianten. Bland annat är de nordamerikanska banorna kortare och extremare och snöskotrarna får ha metalldubb i mattan.

Enduro (E), som är spanskt ord betyder uthållig. Sporten utövas under hela året. Enduro är den av motorcykelsportens grenar som i Sverige har flest utövare, från motionsåkare till yppersta elit.

 

 


E-postadress: This is a mailto link  
Uppdaterad: 13 APR 2018 09:59 Skribent: Sektionsstyrelsen

gilla-oss-pa-facebook copy

Gräsroten Svenska Spel

Rawelli Webbshop

 


Vill du också ha reklam på vår webplats? Kontakta styrelsen.

 

Postadress:
Umeå AK
Box 3005
90302 Umeå

Besöksadress:
Maria Sigvardsson Nilsson, Svajetvägen 21
90583 Umeå

Kontakt:
Tel: 0706086640
E-post: kansli.umeaak@gmail....

Se all info