Hoppa till sidans innehåll

Utomhuskörning


På sommar halvåret så kör vi på våra banor som ligger i anslutning till gokart banorna ute vid flyget (Alvik). Karta för att hitta dit

Vi har ett mekområde med bord, tak och 230v som är till föra alla som kör på våra banor. Vi har även kompressor så att man kan rengöra bilarna efter körning. Toaletter finns i service huset en bit bort.

 

Banor:

Vi har 2st banor som man kan köra på:

 

1/8 Buggy

Den mest använda banan. Det är en "offroad" bana som består till största delen av lera och konstgräs. Det finns ett antal hopp på banan com är ca 260meter lång.

Vi har en rejäl förarställning som rymmer 12st förare samtidigt samt dommare under tävlingar.

Tidtagnings system finns påslaget dygnet runt och om man har en AMBrc transponder kan man se sina varvtider, snitthastighet mm. på MyLaps hemsida. Om man registrerar sig så visas namn istället för transponder nummret.

 

1/8 Track och 1/10 Touring

Track banan är en asfaltsbana för snabba ban bilar. Intresset har växt kraftigt senaste året för denna gren så det är ganska mycket körning på den också. Den fick nyligen en uppfrächning av banmarkeringarna,

Det lämpar sig för bilar i skala 1/6 till 1/10. Det finns en stor förarställning.

 

 

Big air!

 

Varje år brukar vi anordna både tävlingar i Nordsvenskan samt egna klubbtävlingar. Håll koll på Kalendern, Gästboken och Framsidan för tävlingar.

Redo för start!

 

 


 

2019 års träningskvällar och avgifter
 

-Sektionens träningstider

  • Onsdagar kl 18-21 och söndagar kl 12-19

Annars så brukar det ofta vara folk ute och köra när det är fint väder.

 

Har man löst Trackfee (se nedan) så får man köra när man vill så länge man respekterar övriga på området. Tex. om det hålls gokart tävling eller liknande bör man höra sig för.

 

Trackfee:

För att klara underhållet och förbättringar på och omkring banan så krävs det givetvis hårt jobb och pengar. Därför tar RB-sektionen ut en  "extra" avgift/tränings avgift, sk. "Trackfee" eller banavgift. Utöver medlemskapet i UAK. Men vill man bara testa eller är på besök så finns det möjlighet att bara lösa avgift för en dag.

 

Avgifter 2020

  • Träningsavgift 50:- per gång, gäller alla träningstillfällen (även torsdagar). Avgiften i förskott på Swish nedan. Märk med namn och datum

eller

  • Årlig träningsavgift 300:- med giltigt UAK medlemskap (300:-, medlemskap betalas till UAK BG: 5759-6876. Märk med namn och födelsenummer (ÅÅÅÅMMDD).

    Observera att det enligt svenska Bilsportförbundets regler är absolut förbjudet att träna eller tävla om ej medlemsavgiften till klubben är betald!

    Årlig träningsavgift erläggs till RB-sektionens Swish 123 623 78 95 eller UAK:s huvudkonto. BG 5759-6876 . Märk med "Trackfee 2020 Namn"

 

 

Utöver detta försutsätter vi att alla som nyttjar banorna också hjälper till med underhåll. Både när man just har kört och på arbetsdagar som utannonseras mellan varven. Kolla i kalendern för planerade arbets tillfällen.

 

Banan stängd:

På vår och höstkanten stängs banan för att den inte ska ta onödigt stor skada. Vi har då också tid för större underhåll och förbättringar.

Inför större tävlingar brukar också banan hållas stängd ett par dagar. Vi hoppas alla respekterar när banan är avstängd. Det anonseras dels här på hemsidan samt att förartornet spärras av med en skylt.

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:23 Skribent: Webmaster

gilla-oss-pa-facebook copy

Gräsroten Svenska Spel

Rawelli Webbshop

 


Vill du också ha reklam på vår webplats? Kontakta styrelsen.

 

Postadress:
Umeå AK
Box 3005
90302 Umeå

Besöksadress:
Maria Sigvardsson Nilsson, Svajetvägen 21
90583 Umeå

Kontakt:
Tel: 0706086640
E-post: kansli.umeaak@gmail....

Se all info